Rusya'dan ABD’ye tepki, Venezüella'ya destek mesajı

ABD’nin Venezüella’ya yönelik hava saldırısına Moskova’dan sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington’un askeri müdahaleyi gerekçelendirmek için sunduğu iddiaların temelsiz olduğunu savundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Venezüella’nın başkenti Caracas’a yönelik askeri operasyonuna sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, Washington yönetiminin saldırıyı meşrulaştırmak için öne sürdüğü gerekçelerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Bakanlık tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, ABD’nin sabah saatlerinde Venezüella’ya karşı silahlı bir müdahalede bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, bu gelişmenin son derece kaygı verici olduğu belirtilerek, “Bu eylemi haklı çıkarmaya yönelik ileri sürülen bahaneler asılsızdır ve kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

MOSKOVA’DAN CARACAS’A DESTEK MESAJI

Rusya Dışişleri, Venezüella halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirterek, ülkenin egemenliğini ve ulusal çıkarlarını savunduğunu ifade ettiği Bolivarcı yönetimin izlediği politikayı desteklediklerini yineledi. Açıklamada, bu desteğin ilkesel bir tutum olduğu vurgulandı.

“LATİN AMERİKA BARIŞ BÖLGESİ OLARAK KALMALI”

Bakanlık, Latin Amerika’nın barış ve istikrar bölgesi olmasının önemine dikkat çekti. ABD’nin yaklaşımında ideolojik düşmanlığın pragmatik çözüm arayışlarının önüne geçtiği değerlendirmesi yapıldı.

BM GÜVENLİK KONSEYİ İÇİN ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil şekilde toplanması yönündeki çağrılara destek verdiğini duyurdu. Açıklamada, Venezüella’nın dış askeri müdahale olmaksızın kendi geleceğini belirleme hakkının güvence altına alınması gerektiği vurgulandı.

Saldırılar sırasında Rusya vatandaşlarının zarar gördüğüne dair herhangi bir bilgi bulunmadığı ifade edilirken, Moskova’nın Venezüellalı yetkililerle temas halinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

Dünya Haberleri

Haydut Trump: İran ile anlaşmaya varılabilir
Washington Post: ABD Ortadoğu'ya binlerce asker daha gönderecek
Trump: Hürmüz Boğazı’nı kalıcı olarak açıyoruz; Çin, İran’a silah göndermeyecek
Rusya: İran’ın Uranyum Zenginleştirme Hakkı Tartışılmaz
Andaman Denizi’nde göçmen faciası: 250 kişi kayıp