Rusya: Hürmüz Boğazı Krizinin Sorumlusu İran Değildir

.

Rusya Dışişleri Bakanı bugün Yeni Delhi’de yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı’ndaki krizi İran’ın çıkarmadığını ilan etti.

Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün (Cuma) Yeni Delhi’de yaptığı açıklamada, İran’a yönelik savaşın derhal durdurulması ve kalıcı bir çözüme ulaşılması gerektiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Hürmüz Boğazı’ndaki krizi İran yaratmamıştır” diye ekledi.

Sergey Lavrov, “Şu anda İran ile ilgili olarak temel görev, savaşa derhal son verilmesi ve kalıcı bir çözüme kavuşulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca, Hürmüz Boğazı krizine İran’ın sebebiyet vermediğini yeniden vurguladı.

Sergey Lavrov, BRICS Üyesi Ülkelerin Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Yeni Delhi’ye seyahat etmiş bulunuyor.

Dünya Haberleri

Bangkok’ta sel felaketi: Binlerce kişi tahliye edildi
"Kıyamet savaşına da diplomasiye de hazırız, seçim Trump'ın"
"İran ile daha fazla görüşeceğiz"
Kanada'da Müslüman okulları alarma geçti: ''Vatandaş Kahramanı'' imzasıyla skandal tehdit
Haydut Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı teklifini reddetti