Rodos yakınlarında 8 göçmen boğuldu

Açıklamada, teknedeki 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 18 kişinin ise kurtarıldığı bilgisine yer verildi.

Yunanistan sahil güvenliği, Rodos adası açıklarında bir göçmen teknesinin battığını ve 8 göçmenin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yunan Sahil Güvenlik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sahil güvenlik ekiplerinin göçmen teknesini durdurmaya çalıştığını ancak "teknenin kontrolünü kaybettiğini" ve hızla battığını belirtti.

Açıklamada, teknedeki  8 kişinin yaşamını yitirdiği, 18 kişinin ise kurtarıldığı bilgisine yer verildi.

Öte yandan 14 Aralık günü de Girit adası yakınlarında bir göçmen teknesi batmış, 5 kişi hayatını kaybederken 39 kişi kurtarılmıştı.

Yunanistan Göç Bakanlığı'na göre, bu yılın başından bu yana Yunanistan’a 59 bin 207 yasa dışı göçmen ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde bu sayı 48 bin 721 idi.

Dünya Haberleri

BM'den Yemen uyarısı: Yerinden edilenlerin sayısı 281 bini aştı
Obama'dan Trump'a İran eleştirisi: 'Kimsenin istemediği gereksiz bir savaşı başlattı'
Rusya: Moskova bölgesi 600'ü aşkın İHA ile hedef alındı
Beyaz Saray'da 3 Kasım paniği: Trump'ı korku sardı
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada 68 kişi hayatını kaybetti