Qubad Talabani: Bu yıl maaş sorunu olmayacak

.

Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani, federal hükümetle yaptıkları anlaşmalar çerçevesinde maaş sorununun bu yıl çözüleceğini belirterek, “Bütçe değişiklikleri konusu, özellikle petrolle ilgili olanlar, sorunları kademeli olarak çözecektir.” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani liderliğindeki heyetle Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılan Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı, Qubad Talabani, 11 Şubat 2025 Salı günü, K24 haber ajansına açıklamalarda bulundu.

Bu tür konferans ve zirvelere katılımın Kürdistan Bölgesi üzerinde büyük etkisi olduğunu kaydeden Talabani, “Ayrıca Kürdistan Bölgesi'ndeki karar vericiler üzerinde de etkileri oluyor, çünkü çok sayıda toplantı yapıyoruz ve panellere de katılıyoruz.” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Talabani, “Ülke ve yönetim sistemi hızlı bir değişim sürecinden geçiyor, bu nedenle Kürdistan Bölgesi olarak yönetimimizi daha şeffaf ve daha iyi hale getirmek için sürekli çabalıyoruz. Rutinleri azaltıp dijital hükümete geçmemiz, su, yol ve altyapı sorunlarını çözmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve federal hükümetin en gündeminin ana maddelerinden birinin maaş konusu olduğuna işaret eden Qubad Talabani, federal hükümetle yaptıkları anlaşmalar kapsamında maaş sorununun 2025 yılında çözüleceğini kaydetti.

Maaş sorununa yönelik Qubad Talabani, “Maaş gönderme konusundaki tüm bahaneleri ortadan kaldırdık, dolayısıyla maaş sorununun biteceği konusunda iyimserim.” görüşünü paylaştı.

Talabani, “Bu sefer anlaşmamızın sağlam olduğunu düşünüyorum. Bütçe değişiklikleri konusu, özellikle petrolle ilgili olanlar, sorunları yavaş yavaş çözecektir.” dedi.

nerinaazad

Kürdistan Haberleri

Erbil ve Bağdat, petrol dışı gelirler konusunda anlaştı
Mele Bahtiyar: Süleymaniye’deki olay dışarıdan ithal edildi
ENKS'den Şam'a mesaj: ‘Ademi merkeziyetçi bir Suriye istiyoruz’
Koalisyon Güçleri ve DSG’den Rojava’da Ortak Askeri Tatbikat
Başkan Barzani: Baas rejiminin hedefi Behdinan'ın kahramanlarını ve devrimcilerini yok etmekti