Peşmerge kontrol noktasına roketli saldırı!

Duhok’un Amediye ilçesinde, Metina Dağı eteklerinde bulunan Peşmerge kontrol noktasına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralandı.

Rûdaw muhabiri Eyüp Nısri, Amediye ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında yaşanan çatışmaları takip ediyor.

Nisri, Amediye kırsalında Peşmerge güçlerinin Türkiye askerlerinin daha da ilerlemesini engellemek adına bazı askeri noktalar kurduğunu kaydetti.

Nisri, Amediye ilçesi Dereluk kasabasına bağlı Sergele köyü yakınlarında bulunan Peşmerge güçlerinin noktasına bugün roketli saldırı düzenlendiğini bildirdi.

İş makinesi şoförü yaralandı

Bir kişinin yaralandığı bilgisini veren Rûdaw muhabiri, söz konusu kişinin Zaho nüfusuna kayıtlı olduğunu, Peşmerge güçlerine ait noktanın güçlendirilmesi çalışması yapan iş makinesinin şoförü olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yaralanan kişinin adı henüz belirlenemezken durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Nisri ayrıca “Peşmerge noktasına PKK üyelerinin roketle saldırı düzenlediği” yönünde duyumlar aldığını belirtirken konuya dair Kürdistan Bölgesi kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan örgütün yayın organlarından ANF’de yer alan habere göre, “TSK’nin Peşmerge noktasını bombaladığı, bombardımanda bazı Peşmergelerin” yaralandığı belirtildi.

Açıklamada “Amediye ilçesine bağlı Mezi köyünün de boşaltıldığı ve köyde bazı alanların bombalandığı” iddia edildi.

Amediye bölgesinde yaklaşık bir aydır çatışmalar yaşanırken TSK’nin bombardımanları sonrası orman yangınları çıkıyor.

Nisri ayrıca TSK-PKK çatışmaları nedeniyle sınırın birkaç bölgesinin yasaklandığını ve vatandaşların o bölgelere gidemediğini kaydetti.

KÜRDİSTAN Haberleri

Başbakan Barzani: Bağdat'a her ay 120 milyar dinar ödenmesinin yasal dayanağı yok
Rusya Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesi Moskova yönetimi nezdinde özel bir konuma sahip
Kürdistan Bölgesi'nde boğulma vakaları: 9 Haziran'dan bu yana 11 kişi can verdi
ENKS Sözcüsü Yusuf: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var
Bağdat, Kürdistan Bölgesi’ndeki petrol sahalarına hava savunma sistemi kuracak