Pakistan ordusu Hindistan'a misilleme yaptı

.

Hindistan, savaş uçakları ve havadan karaya füzelerle Pakistan'a saldırdı. Pakistan ordusu da, Hindistan'a misilleme yaptı. Askeri kaynaklar, dört askeri üssün hedef alındığını kaydetti.

Pakistan Ordusu, Hindistan'ın saldırılarında 3 askeri üssü hedef aldığını açıkladı. Saldırılarda savaş uçakları kullanıldı.

Pakistan hava kuvvetlerinin saldırılardan etkilenmediği bilgisi paylaşıldı. Füzelerin büyük kısmının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği belirtildi.

İmha edilemeyenlerin ise hedefleri vuramadığı vurgulandı.

Saldırıda kullanılan füzelerin elektronik imzalarına sahip olduklarını söyleyen Ordu sözcüsü, "Füzelerin nereden geldiğini biliyoruz" dedi.

Pakistan hava sahasının tüm uçuşlara yaklaşık 9 saat boyunca kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Hindistan'a bu saldırıların cevabı verilecek denildi.

Hindistan'a ait 4 askeri üs hedef alındı

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Hindistan'ın 3 şehirdeki havalimanlarını hedef alan füze saldırılarına karşılık verildiği belirtildi.

Karşı saldırıda, Hindistan'daki Surat Garh, Sirsa, Bathinda ve Akhnoor havalimanlarının hedef alındığını aktarılan açıklamada, saldırıda Hindistan'a ait S-400 hava savunma sisteminin de Pakistan Hava Kuvvetlerine ait J-17 savaş uçağıyla hipersonik füzeyle imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Hindistan'da çok sayıda askeri noktanın hedef alındığı bildirildi.

G7 ülkelerinden gerilimi düşürme çağrısı

Hindistan ile Pakistan arasındaki çatışmanın çözüme kavuşturulması için çabalar da sürüyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD yönetiminin bu meselenin mümkün olan en kısa sürede çözülmesini istediğini belirtti.

"Bakan Rubio, her iki ülkenin liderleriyle de sürekli iletişim halinde, bu çatışmayı çözüme kavuşturmaya çalışıyor" diye konuştu.

G7 ülkeleri de bölgedeki gerilime dair açıklamalarda bulundu. İki ülkeye de gerilimi düşürme çağrısı yapıldı.

Dünya Haberleri

Pakistan ve Hindistan tam ateşkes konusunda anlaştı
Soykırımcı İsrailli asker, hapishanede Gazzeli sivillere karşı işlenen suçları anlattı
Gazze’de Şehit Sayısı 53 Bine Yaklaştı
Trump, Netanyahu ile iletişimi kesme kararı aldı
Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında