Netanyahu Suriye’den Çekilmeyeceklerini Açıkladı

.

Siyonist İsrail Başbakanı katil Binyamin Netanyahu, işgalci İsrail ordusunun Suriye’nin güneyinde işgal ettiği topraklardan çekilmeyeceğini söyledi.

Netanyahu, İsrail büyükelçileri, misyon şefleri ve Dışişleri Bakanlığı yöneticilerinin katıldığı konferansta yaptığı konuşmada, Suriye’de işgal ettikleri bölgelerden çıkmayacaklarını yineledi.

Suriye’nin güneyinde işgal ettiği Cebel eş-Şeyh Dağı (Hermon Dağı) ile 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Golan Tepelerine bitişik tampon bölgeye ilişkin Netanyahu, “Bu varlıkları korumak istiyoruz.” dedi.

Netanyahu, Şam yönetimi ile Suriye’nin güneyinin silahsızlandırılmasını ve Dürzilere “sahip çıkabilmelerini” sağlayacak bir anlaşmaya varabileceklerini umduklarını savundu.

Dünya Haberleri

ABD Hazine Bakanı Bessent: İran savaşının maliyeti 11 milyar doları aştı
Kuzey Kore, Japon Denizi'ne 10 balistik füze fırlattı
İran savaşının etkisiyle petrol fiyatları fırladı: Brent petrol 100 doları aştı
Guterres: Lübnan halkı savaşa sürükleniyor
CENTCOM: Irak'ta düşen ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağında bulunan 4 mürettebat öldü