Neçirvan Barzani ve Hamaney’den işbirliğinin genişletilmesine vurgu

Resmi davet üzerine Tahran’da bulunan Başkan Neçirvan Barzani, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hamaney ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin İran ile ilişkileri her alanda geliştirme arzusunda olduklarını söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani ayrıca İran'a, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği destekten dolayı teşekkür etti

Barzani ve Hamaney, İran'ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin önemine değindi.

İkili ayrıca İran ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasında barış ve istikrarın korunması ve işbirliğinin genişletilmesi ihtiyacına vurgu yaptı.

Görüşmede bölgedeki durum ve ortak çıkarları ilgilendiren konular da ele alındı.

Öte yandan dini lider Ayetullah Ali Hamaney de X hesabından Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile fotoğrafının yer aldığı bir paylaşım yaptı.

Dünya Haberleri

İran: İsrail saldırılarında 128 kişi öldü
İran, son 48 saatte İsrail’e ait 44 insansız hava aracını düşürdü
İsrail Bomba Yüklü Araçlarla Sivillere Saldırdı
Trump: İran ve İsrail Arasında Anlaşma Yaptıracağım
İran, İsrail’e karşı yeni bir saldırı dalgası başlattı