Mesrur Barzani: Kürdistan'ın doğal kaynakları, Kürdistan halkının mülküdür

Başbakan Mesrur Barzani, Erbil ile Duhok arasındaki doğalgaz boru hattı projesinin açılışını yaparak, "Kürdistan'ın doğal kaynakları, Kürdistan halkının mülküdür; hiçbir kişinin, partinin veya siyasi tarafın mülkü değildir" dedi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, dün Erbil ile Duhok arasındaki stratejik doğalgaz boru hattı projesinin açılışını gerçekleştirdi. 198 kilometre uzunluğundaki boru hattı, KAR Grubu tarafından 591 milyon dolara inşa edildi.

Bu proje, daha önce yakıt yetersizliği nedeniyle düşük kapasiteyle çalışan Duhok Elektrik Santrali'ne doğalgaz sağlayacak.

Başbakan Mesrur Barzani, bu adımın, dokuzuncu kabinenin doğal kaynaklardan faydalanma, daha iyi hizmetler sunma ve daha temiz bir çevreyi koruma programının bir parçası olduğunu belirtti.

Barzani, tüm doğal kaynakların, ayrım gözetmeksizin Kürdistan Bölgesi'nin tüm vilayetlerinin hizmetine sunulması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Kürdistan'ın doğal kaynakları, Kürdistan halkının mülküdür; hiçbir kişinin, hiçbir partinin ve hiçbir siyasi tarafın mülkü değildir.”

Başbakan Mesrur Barzani ayrıca, gaz üretiminin artmasıyla Kürdistan Bölgesi'nin Irak için de bir enerji kaynağı olabileceğini belirtti.

Barzani, "Aydınlık (Ronaki) Projesi" hakkında yaptığı açıklamada ise hedefin, gelecek yıla kadar Kürdistan Bölgesi genelinde 24 saat kesintisiz elektrik sağlamak olduğunu söyledi.

KÜRDİSTAN Haberleri

Başkan Barzani: Hala Enfal kültürünün etkisi altında kalanlar var
Mesrur Barzani: Anayasal haklarımız için halk seçimlere etkin katılmalı
KCK Sözcüsü: Geri çekilme kararı tek taraflı alındı
KDP ve KYB, gelecek Irak hükümetine katılım şartlarını açıkladı
Ali Bapir: Türkiye, PKK'nin yeni adımına karşılık vermeli