Mazlum Abdi'den Kobani ve menbic açıklaması

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Kobani’de yaşanan çatışmalara ilişkin yayımladığı mesajında SMO'ya bağlı grupların Kobani'ye ilerleme girişimlerinin engellendiğini bildirdi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Mazlum Abdi X hesabından Rojava’nın Kobani kentinde Türkiye destekli silahlı gruplar ile yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

Mazlum Abdi, “Kobani kırsalındaki savaşçılarımız kahramanca bir direniş göstererek, Türkiye destekli grupların Kobani'ye ilerleme girişimlerini engelledi” ifadelerini kullandı.

DSG Genel Komutanı Abdi paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Savaşçılarımız aynı zamanda Tişrin Barajı'nın korunması ve bölgenin güvenliğinin sağlanması için direnişini sürdürüyor. Kararlılığınız ve fedakarlığınız için çok teşekkür ederiz.”

Abdi, Minbic ve çevresinde günlerdir devam eden çatışmaların ardından "ABD'nin arabuluculuğunda, sivillerin emniyeti ve güvenliğini garanti altına almak için bir ateşkes anlaşmasına varıldığını duyurdu. Abdi, sabah erken saatte yaptığı açıklamada, "27 Kasım'dan beri saldırılara direnen Menbic Askeri Konseyi bölgeden en kısa sürede çekilecek" dedi. Abdi, bu adımla Suriye'nin tüm topraklarında kapsamlı bir ateşkes sağlanmasını ve ülkenin geleceği için bir siyasi süreç başlatmayı hedeflediklerini ekledi.

Öte yandan, Al Arabiya'ya konuşan kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bu hafta Suriye'yi görüşmek ve DSG ile Ankara arasında bir uzlaşma arayışı için Türkiye'ye geleceğini ileri sürdü.

Kürdistan Haberleri

Erbil ve Bağdat, petrol dışı gelirler konusunda anlaştı
Mele Bahtiyar: Süleymaniye’deki olay dışarıdan ithal edildi
ENKS'den Şam'a mesaj: ‘Ademi merkeziyetçi bir Suriye istiyoruz’
Koalisyon Güçleri ve DSG’den Rojava’da Ortak Askeri Tatbikat
Başkan Barzani: Baas rejiminin hedefi Behdinan'ın kahramanlarını ve devrimcilerini yok etmekti