Kuzey Kore, Japon Denizi'ne 10 balistik füze fırlattı

.

Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD’nin bölgedeki ortak askeri tatbikatlarına tepki olarak Japon Denizi’ne (Doğu Denizi) yaklaşık 10 adet balistik füze fırlattı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) tarafından yapılan açıklamada, tanımlanamayan füzelerin yerel saatle 13:20 sularında başkent Pyongyang yakınlarındaki Sunan bölgesinden ateşlendiği bildirildi.

"Korkunç sonuçlar" uyarısından sonra geldi

Füze denemesi, Pyongyang yönetiminin devam eden yıllık Güney Kore-ABD ortak askeri tatbikatlarını "işgal provası" olarak nitelendirip, tatbikatların "korkunç sonuçlar doğuracağı" uyarısında bulunmasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

Güney Kore ordusu, "Doğu Denizi’ne doğru fırlatılan yaklaşık 10 adet tanımlanamayan balistik füzenin tespit edildiğini" belirterek, ABD ile koordinasyon halinde durumu yakından takip ettiklerini duyurdu.

Japonya: Füzeler denize düştü

Japonya hükümeti de fırlatmayı doğrulayarak, füzelerin Japon Denizi’ne düştüğünü açıkladı.

Japon yetkililer, füzelerin herhangi bir hasara yol açıp açmadığını belirlemek için veri analizlerinin sürdüğünü kaydetti.

Dünya Haberleri

ABD Hazine Bakanı Bessent: İran savaşının maliyeti 11 milyar doları aştı
İran savaşının etkisiyle petrol fiyatları fırladı: Brent petrol 100 doları aştı
Guterres: Lübnan halkı savaşa sürükleniyor
CENTCOM: Irak'ta düşen ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağında bulunan 4 mürettebat öldü
Küresel Finans Merkezi vuruldu