Kurtulmuş: Türkiye modelini gerçekleştirmek komisyonun başarısı olacak

.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısında konuştu.

Kurtulmuş, "Partilere büyük sorumluluk düşmektedir. Yasal altyapı kaçınılmaz. Sürece baroların desteği çok önemli. Türkiye modelini ortaya koymak, Türkiye'ye özgü modeli gerçekleştirmek bu komisyonun tarihi başarılarından olacaktır" dedi.

Numan Kurtulmuş, süreç komisyonunun altıncı toplantısına başkanlık etti. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş özetle şöyle dedi:

“Tarihi bir fırsat ortaya çıktı. Silahların konuşulmadığı bir ortam temin edilmeli. Bu komisyonun amacı, Türkiye'de toplumsal rızayı artırmaktır. Partilere büyük sorumluluk düşmektedir.

Yasal altyapı kaçınılmaz. Sürece baroların desteği çok önemli.

Bu model Türkiye'ye özgü bir modeldir. 9 ay gibi kısa bir sürede fevkalade büyük bir mesafe alınmıştır. Bu meselenin artık Türkiye'nin gündeminden çıkması gerekmektedir.

Türkiye modelini ortaya koymak, Türkiye'ye özgü modeli gerçekleştirmek bu komisyonun tarihi başarılarından olacaktır. Milletimizin beklentisi de budur.

Başka ülkelerdeki barış süreçleri ile kıyasladığınızda onların 4-5 yıl içerisinde geldiği noktaya çok şükür Türkiye'de 9 aylık bir süre içerisinde gelmiş bulunuyoruz."

Komisyonda, Kurtulmuş'un konuşmasının ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve bazı baro başkanları söz aldı.

Güncel Haberleri

Çözüm süreci komisyonu bu kez kadınlar ve gençleri dinleyecek
Bülent Arınç: Eğer gitmek istemiyorlarsa İmralı’ya ben giderim
Avukatları, Öcalan'la görüşmek için İmralı Adası'na gitti
Trump: Gazze'de sağlanan ateşkese Cumhurbaşkanı Erdoğan çok yardımcı oldu
Süreç komisyonu Diyarbakır’a gidecek