Kürtçe trafik yazıları Diyarbakır’a geri döndü

Diyarbakır’da kayyım döneminde son verilen yol ve kavşaklarda Türkçe’nin yanında Kürtçe’nin de kullanılması uygulamasına geri dönüldü. Yaya çizgisi ve trafik yazıları Türkçe ve Kürtçe olarak yeniden yazıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, yayaların ve araçların bulvar, cadde ve sokaklarda daha güvenli ulaşım sağlayabilmesi için yol ve kavşaklarda çizgi çizme ve trafik işareti çalışması başlattı.

Çalışma kapsamında; Elazığ Caddesi Çamlıca Kavşağı ve Bağlar ilçesi Aram Tigran Kavşağı’na yaya geçidi çizgisi ile Türkçe'nin yanında Kürtçe olarak yazılan “pêşî peya/önce yaya” ikonları ile “hêdî/yavaş” sembolleri yenilendi.

Termoplastik boya kullanıldı

Yol çizgileri ve sembollerin yayalar ve araç sürücüleri tarafından daha iyi ve belirgin şekilde görünmesini sağlamak için de çalışmalarda termoplastik boya kullanıldı.

Çalışmaların kent genelinde asfaltı tamamlanan bulvar, cadde ve sokaklarda devam edeceği açıklandı.

Güncel Haberleri

Erdoğan: Ekonomide eşine az rastlanır bir başarı hikayesi yazıyoruz
Naci Görür uyardı: Deprem bölgesinde stres birikiyor, Adana havzasına dikkat!
Kılıçdaroğlu PM ve YDK’yı topluyor: Gündemde MYK ve disiplin dosyaları var
"Polis müdahalesi Kılıçdaroğlu yönetiminin talebiyle yapıldı"
Güzelbahçe Belediye Başkanı gözaltına alındı