Kürdistan petrolünün ihracatı için üçlü anlaşmaya varıldı

Kürdistan petrolünün yeniden ihracatına ilişkin üçlü anlaşma imzalandı ve petrol ihracatı yakında başlayacak.

Kürdistan petrolünün yeniden ihracatına ilişkin üçlü anlaşma imzalandı ve petrol ihracatı yakında başlayacak.

Edinilene bilgilere göre Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Irak Petrol Bakanlığı ve petrol şirketleri arasında, Kürdistan petrolünün ihraç edilmesi için Erbil'e gerçekleştirilen toplantı kapsamında anlaşma imzalandı.

Üçlü anlaşmanın, Başbakan Muhammed Şiya Sudani tarafından 23 Eylül 2025 Salı günü Irak Bakanlar Kurulu toplantısında açıklanması bekleniyor.

Irak Petrol Bakanlığından bir teknik heyet, bugün, petrol ihracatının yeniden başlamasına yönelik hazırlıklar yapmak üzere Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve petrol şirketleriyle toplantı gerçekleştirmek amacıyla Erbil'e geldi.

KÜRDİSTAN Haberleri

Kürdistan Parlamentosu'nun yeniden faaliyete geçirilmesi için partiler toplantıya çağrıldı
Rojava’da Kürtçeye yönelik kısıtlamalara karşı eylem çağrısı
Mazlum Abdi: Kürtler olmadan Suriye’de istikrar sağlanamaz
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
ENKS Şam Temsilcisi: Ulusal haklarımızdan vazgeçmeyiz