Kürdistan Bölgesi heyeti petrolün yeniden ihracı için Bağdat'ta

.

Kürdistan Bölgesi’nden bir heyetin, Kürdistan petrolünün yeniden ihracatının başlatılması amacıyla Bağdat’a gittiği bildirildi.

Petrol ve Gaz Komisyonu Üyesi Sabah Subhi, bugün yaptığı açıklamada, Doğal Kaynaklar Bakanlığından üst düzey bir heyetin, bugün Irak Petrol Bakanlığı ve Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliğinin (APIKUR) Irak Petrol Bakanlığındaki temsilcisiyle bir araya geleceğini belirtti. 

Subhi, ziyaretin, Kürdistan petrolünün yeniden ihracatına başlaması sürecinde karşılaşılan sorunları görüşmek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. 

Sabah Subhi’nin açıklamasına göre petrol şirketleri, Irak Petrol Bakanlığının şartlarından şimdilik memnun değil ve bu şekilde petrol ihracatını yeniden başlatmaya hazır değil.

KÜRDİSTAN Haberleri

Suriye yönetimi, Serêkaniyê ve Girê Spî’de parlamento seçimleri düzenleyecek
ENKS’ten Şeybani’ye Tepki: 'Federalizm Bölünme Demek Değil'
Neçirvan Barzani’den Kerkük’te Gelecek İçin Çağrı
Mazlum Abdi: Suriye ordusuna katılım konusunda Şam ile prensipte anlaştık
Başkan Barzani: Peşmerge ve Halkımızın Mücadelesi Kürdistan’ın Temelidir