Körfez Ülkelerinden İran-İsrail Çatışmasında Tarafsızlık Açıklaması

.

Körfez ülkelerinden; Suudi Arabistan, Katar, BAE, Bahreyn ve Kuveyt, İran-İsrail çatışmasında tarafsız olduklarını ilan ettiler. Bu ülkeler aynı zamanda katliamın suç ortağı ABD'ye hava üslerini kullandırmayacaklarını açıkladılar.

Dış basında yer alan haberlere göre, Körfez ülkeleri Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Kuveyt, İran-İsrail çatışmasında tarafsızlıklarını ilan etti. Bu ülkeler, ABD’nin topraklarındaki hava üslerinin İran'a karşı kullanılmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

Doha’da acil olarak toplanan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) dışişleri bakanları, Siyonist İsrail'in İran'ın petrol ve nükleer tesislerine saldırmayı düşündüğü yönündeki haberler üzerine bir araya geldi. Toplantı sonucunda, bölgedeki istikrarın korunması amacıyla tarafsız kalacaklarını ve İran’a yönelik herhangi bir askeri operasyon için ülkelerindeki hava üslerinin kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini açıkladılar.

rasthaber

Dünya Haberleri

Rusya’dan Kiev’e hava saldırısı: En az 27 kişi hayatını kaybetti
Nepal'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 616'ya çıktı
Çin, Nepal’deki yıkıcı felaketin nedenini açıkladı
Nepal'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 538'e çıktı
Rusya'dan İngiltere'ye askeri üsleri vurma tehdidi