Körfez İşbirliği Konseyi: İsrail'in saldırıları bölgeyi infilaka sürükleyebilir

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İsrail ordusunun, Lübnan'a yönelik saldırılarının bölgeyi infilaka götürebilecek tehlikeli bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

KİK Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan topraklarındaki saldırılarının, uluslararası yasa, norm ve sözleşmelerin açık bir ihlali olduğunu ve bölgesel barış ve güvenliği tehlikeye attığını ifade etti.

Söz konusu ihlallerin, bölgeyi infilaka götürebilecek tehlikeli bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Budeyvi, uluslararası topluma bu provokatif eylemlerin durdurulması ve gerilimlerin tırmanmasını önlemek için harekete geçme çağrısı yaptı.

KİK'in Lübnan'ın egemenliği, barış ve istikrarını desteklediğini vurgulayan Budeyvi, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik tüm uluslararası çabaların artırılması gerektiğini dile getirdi.

Dünya Haberleri

Aramco, Avrupa’ya gelecek ay petrol göndermeyecek
Açlık riski 520 milyona çıkabilir
Filipinler'de okul saldırısı: 6 öğrenci öldü, 17 kişi yaralandı
Güney Kore'den "Hürmüz Boğazı'na asker göndermeyeceğiz" açıklaması
Suriye'nin BM Temsilcisi: ABD himayesinde diplomatik çözümlere gitmek istiyoruz