İtalya'dan Başkan Barzani'ye: Kürt halkının dostu kalmaya devam edeceğiz

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Kürdistan Bölgesi'ni bir arada yaşama ve istikrar örneği olarak nitelendirdi.

Barzani'nin Ofisinden yapılan açıklamada, Başkan Mesud Barzani'nin 22 Ocak 2026 Perşembe günü Roma'da İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamaya göre İtalyan Savunma Bakanı, Başkan Barzani'yi sıcak bir şekilde karşıladı ve hayatını Peşmergeliğe adayan Mesud Barzani'nin özgürlük mücadelesindeki rolünü övdü. Kürdistan Bölgesi'ni birlikte yaşama ve istikrar örneği olarak nitelendiren İtalyan Bakan, ülkesinin Kürt halkının yakın bir dostu kalmaya ve Kürtleri desteklemeye devam edeceğini yineledi.

Suriye'deki son gelişmeler ve Rojava'daki durum ele alındığı görüşmede, Başkan Barzani, Suriye'deki Kürt halkının korunması gerektiğinin altını çizdi.

İtalya Savunma Bakanı ise Suriye'deki Kürtlerin durumuyla ilgili olarak, Kürt halkına zarar verilmemesi, korunması ve özgürce yaşaması gerektiğini vurguladı.

Dünya Haberleri

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, görevinden istifa ettiğini açıkladı
İran'dan ABD ile müzakere açıklaması: Büyük ilerleme sağladık
Çin'den ABD'ye yaptırım: 46 savunma sanayisi şirketini kamu ihalelerinden menetti
Katar ve Pakistan’dan İran-ABD Görüşmeleri Sonrası Ortak Bildiri
Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi