İstanbul’da İsrail Konsolosluğu’na saldırı

.

İstanbul’da İsrail Konsolosluğu’na silahlı saldırı düzenlendi, iki polis memuru yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 3 saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde İsrail Konsolosluğu’na yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Konsolosluk önünde silah seslerinin duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayda iki polis memuru yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 3 saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek de saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gürlek, “İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan İsrail Konsolosluğu çevresinde meydana gelen silah sesi ihbarlarına ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhâl soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Gürlek açıklamasında, “Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş; cumhuriyet savcılarımız ivedilikle olay yerine intikal ederek incelemelere başlamıştır” dedi.

Bakan Gürlek, “Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla Cumhuriyet başsavcılığımızın koordinesinde, ilgili kolluk birimleriyle birlikte çalışmalar sürdürülmekte olup, soruşturma titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmektedir” açıklamasında bulundu.

Güncel Haberleri

Denizli'de 4 büyüklüğünde deprem
Bahçeli: Barış teslimiyet veya taviz değildir... Oyalamaya ve oyalanmaya gerek yok
İmamoğlu hakkında yeni soruşturma
Efkan Ala: Süreç devam ediyor, umutlu olmak için çok neden var
“İsteseydim Narin’i parça parça ederdim”