İsrail İlerliyor, Şam Yönetimi İzlemekle Yetiniyor

.

El-Ahbariyye’nin aktardığına göre, Siyonist İsrail ordusu yaklaşık 30 askeri araçla Tel Ahmar el Şarçi bölgesine doğru ilerleyerek Kuneytra kırsalında varlığını genişletti. Birliklerin aydınlatma fişekleri attığı ve arama-tarama faaliyetleri yürüttüğü bildirildi.
İşgalci İsrail güçlerinin son dönemde Kuneytra ve Dera
hattında operasyonlarını artırdığı, bölgede yeni askeri noktalar oluşturduğu ve çok sayıda kişiyi alıkoyduğu öne sürülüyor.

Şam yönetimi operasyonları 1974 tarihli Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’na aykırı olarak nitelendirirken, sahada İsrail’in ilerleyişini durdurmaya dönük somut bir karşılık verildiğine dair bilgi paylaşılmadı. Bu durum, merkezi yönetimin fiili gelişmeleri izlemekle yetindiği yönündeki eleştirileri beraberinde getiriyor.

Dünya Haberleri

WSJ: Putin, NATO'yu hedef alan bir "test" planlıyor
Ebola salgını büyüyor: Virüs mutasyona uğramış olabilir
Tayland’da okulda düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldü, 15 kişi yaralandı
El Nino önümüzdeki yılın sonuna kadar 50 milyon kişiyi akut açlığa sürükleyebilir
Trump: İran ile anlaşmayı tercih ettim