İslami Cihad Trump'ın Gazze planını reddetti

İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale, Trump ve Netanyahu’nun açıkladığı planı sert sözlerle reddetti. Nehhale, metni “İsrail’in pozisyonunu yansıtan Amerikan-İsrail anlaşması” olarak nitelendirdi

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale, ABD Başkanı Donald Trump ile Siyonist terör çetesi elebaşı Binyamin Netanyahu arasında yapılan basın toplantısında duyurulan planı sert dille eleştirdi. Nehhale, açıklamayı “Amerikan-İsrail anlaşması” olarak nitelendirip bunun tamamen İsrail’in pozisyonunu yansıttığını söyledi.

Nehhale, söz konusu metni Filistin halkına yönelik saldırıların sürmesi için bir reçete olarak gördüklerini belirtti. Basına yansıyan açıklamasında, “İsrail, savaşla başaramadığını Amerika Birleşik Devletleri aracılığıyla dayatmaya çalışmaktadır” dedi.

Hareketin genel sekreteri, Trump–Netanyahu ortak bildirgesini bölgesel istikrarı tehlikeye atabilecek bir adım olarak yorumladı: “Bu nedenle biz, söz konusu Amerikan-İsrail açıklamasını bölgeyi patlatacak bir reçete olarak görüyoruz.”

İşte en-Nehhale'nin o açıklaması:

"Trump ile Netanyahu arasında düzenlenen basın toplantısında duyurulan şey, bir Amerikan-İsrail anlaşmasıdır ve bütünüyle İsrail’in tutumunun ifadesidir. Bu, Filistin halkına yönelik saldırıların devam etmesi için bir reçetedir. İsrail, savaşla başaramadığını Amerika Birleşik Devletleri aracılığıyla dayatmaya çalışmaktadır. Bu nedenle biz, söz konusu Amerikan-İsrail açıklamasını bölgeyi patlatacak bir reçete olarak görüyoruz."

FİLİSTİN Haberleri

Katil İsrail ordusu Gazze'nin çeşitli bölgelerine saldırılar düzenledi
Gazze'de şiddetli soğuklardan bir bebek daha donarak öldü
Kassam Tugayları, “Ebu Ubeyde”nin şehadetini tebrik etti.
Gazze hükümeti: İsrail 80 günde ateşkes anlaşmasını 969 kez ihlal etti
Katil İsrail'in, Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 71 bin 266'ya yükseldi