İşgalci İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait 1042 dönümlük araziye el koydu

Soykırımcı İsrail'in, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kenti ile Kuzey Ağvar bölgesi arasında uzanan 1042 dönümlük araziye el koyduğu belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA, Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Mueyyed Şaban'ın konuya ilişkin açıklamalarına yer verdi.

Şaban, İsrail yönetiminin Tubas'ın kuzeyinden başlayıp Ağvar'a kadar 22 kilometre boyunca kesintisiz şekilde uzanan bir yol inşaatı için 9 ayrı yönerge çıkardığını dile getirdi.

Şaban, bu yolun, vatandaşların tarım yaptıkları ve hayvanlarını otlattıkları on binlerce dönümlük arazilere ulaşmalarını engelleyeceğini vurguladı.

Filistinli yetkili Şaban, "Yolun uzunluğunun, bunun kısa vadeli taktik bir rota olmadığını, aksine Kuzey Ağvar'ı işgal altındaki iç kesimlere bağlayan yeni bir hareket ekseni oluşturmayı, Tubas, Tamun ve Tayasir'i ayıran tarım arazileri üzerindeki kontrolü sıkılaştırmayı ve Filistin coğrafi bağlantısını kesmeyi amaçlayan stratejik bir koridor olduğunu gösterdiğini" ifade etti.

Konsey Başkanı, el konulan yaklaşık 1042 dönümlük arazinin sadece dar bir şerit değil, bölgenin coğrafyasının yeniden şekillendirilmesine, özellikle Tubas ile çevredeki Bedevi topluluklar ve tarım arazileri arasında tampon bölge oluşturulmasına olanak tanıyan geniş bir kuşak olduğunu vurguladı.

FİLİSTİN Haberleri

Soykırımcı İsrail ordusu, 10 Ekim 2025'ten bu yana 5 bin 147 kez ateşkes ihlali yaptı
Katil israil, ikisi bebek, ikisi sağlık çalışanı 11 kişiyi daha şehit etti
Katil İsrail'in Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 73 bin 462'ye yükseldi
Gazze'deki hükümet: İsrail, ateşkesi 315 günde 4 bin 379 kez ihlal etti
Hamas: Netanyahu ara bulucuların çabalarını baltalıyor