İran'dan komşu ve Arap ülkelerine mesaj

.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bakayi, ülkesine yönelik son saldırıların “terörist bir irade” tarafından gerçekleştirildiğini savunarak, İran’ın tüm gücüyle kendini savunacağını açıkladı. Bakayi, İsrail’in saldırılarına karşı verdikleri yanıtın "son derece dikkatli ve sorumlu" şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

Arap medyasına konuşan Bakayi, şu anda İran’ın önceliğinin yalnızca İsrail’in saldırılarını püskürtmek olduğunu belirtti.

İran’ın dost ve müttefik ülkelerine güvendiğini kaydeden Bakayi, “ABD’nin bu ülkelerin topraklarını İran’a karşı saldırı için kullanmasına izin verilmeyeceğine inanıyoruz” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran Silahlı Kuvvetleri’nin İsrail’e ait askeri ve güvenlik merkezlerini hedef aldığını ifade ederek, operasyonların meşru müdafaa çerçevesinde yürütüldüğünü dile getirdi.

Bakayi ayrıca, İran’ın Arap ülkeleriyle çok iyi ilişkiler geliştirdiğini belirterek, “Bu ülkeler İsrail’in bölgeyi savaşa sürükleme çabasının farkında. Eminiz ki topraklarını, Müslüman komşularına karşı kullanılmasına izin vermeyeceklerdir” diye konuştu.

İranlı yetkili, uluslararası hukuka göre hiçbir ülkenin topraklarını üçüncü bir tarafın başka bir devlete saldırısı için kullandırtamayacağını da hatırlattı.

Bekayi, “İran ile dost ülkelerimiz arasındaki anlayış, üçüncü tarafların bu ülkelerin topraklarını kötüye kullanmasını engelleyecektir” ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

Washington Post: ABD Ortadoğu'ya binlerce asker daha gönderecek
Trump: Hürmüz Boğazı’nı kalıcı olarak açıyoruz; Çin, İran’a silah göndermeyecek
Rusya: İran’ın Uranyum Zenginleştirme Hakkı Tartışılmaz
Andaman Denizi’nde göçmen faciası: 250 kişi kayıp
ABD’nin ambargosuna rağmen 8 gemi Hürmüz Boğazı'ndan geçti