İran ve ABD görüşmeleri sürdürme konusunda anlaştı

.

İran ile ABD arasında yaptırımların kaldırılması ve nükleer konu konusunda yürütülen dolaylı görüşmeler sona erdi. Taraflar bu görüşmelerin önümüzdeki hafta da devam etmesi konusunda anlaştı.

İran ile ABD arasındaki dolaylı görüşmeler bugün  Umman'ın başkenti Maskat'ta gerçekleşti. Dolaylı görüşmelerin bu turuna Umman Dışişleri Bakan Badr Al Busaidi arabuluculuk yaptı.

Nükleer müzakere ekibinde yer alan İranlı bir yetkili, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile ABD'nin Ortadoğu temsilcisi Steve Witkoff arasında Umman arabuluculuğunda yapılan dolaylı görüşmelerin atmosferinin “olumlu” olduğunu söyledi.

Tasnim haber ajansının aktardığına göre adı açıklanmayan bir yetkili “İran ve Amerika arasındaki dolaylı görüşmelerin atmosferini olumlu” olarak nitelendirdi.

Resmi IRNA haber ajansının aktardığına göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi “İran'ın tek hedefi nükleer konularda diplomasi ve diyalog yoluyla ulusal çıkarlarını güvence altına almak ve yaptırımları kaldırmaktır” ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

Rus gemisi Akdeniz'de vuruldu
İspanya'dan ABD'ye yalanlama: İspanya'nın tutumu zerre değişmedi
"GKRY'deki üssü vuran dron İran'dan kalkmadı"
Sanchez’den Trump’a yanıt: ‘Korkmuyoruz, savaşın suç ortağı olmayacağız’
ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları dünyanın farklı ülkelerinde protesto edildi