İran, nükleer deneme mi yaptı?

Ermenistan'daki bir sismik istasyon, İran'da uzmanların depremden çok patlamayla uyumlu olduğunu söylediği bir olay tespit etti.

Ermenistan'daki bir sismik istasyon, İran'da uzmanların depremden çok patlamayla uyumlu olduğunu söylediği bir olay tespit etti.

Ermeni araştırmacılara göre 4.6 büyüklüğündeki olay dün gece İran'ın Aradan kasabası yakınlarındaki Kavir çölünde kaydedildi.

Bilim insanları, tipik olarak depremlerde bulunan sismik bir sıkıştırma dalgasının yokluğuna dikkat çekti

Bu özellik, artçı şokların olmamasıyla birlikte, olayın doğal sismik aktiviteden ziyade bir patlama olabileceğini düşündürüyor.

Konunun hassasiyeti nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen bir araştırmacı, “Sismik iz, tipik bir depremden ziyade bir nükleer teste benziyor,” dedi.

İranlı yetkililer olayla ilgili henüz bir yorumda bulunmadı.

Olay bölgede tansiyonun yükseldiği bir dönemde meydana geldi, ancak nedeni ya da sonuçları hakkında bir sonuca varmak için henüz çok erken.

Dünya Haberleri

Kürdistan Diasporası’ndan Avrupa’daki gerilim ve kargaşaya ilişkin açıklama
Siyonist terör çetesi, Birleşik Krallık'a karşı Falkland kartını oynadı
İngiltere'de hükümetten halka çağrı: "3 günlük gıda ve su stoklayın"
ABD Orta Doğu'daki diplomatlarını 'tahliye' ediyor
ABD'nin 1 trilyon doları aşan faiz faturası bütçeyi zorluyor