İran: İsrail’e Cevap Verme Hakkımızı Saklı Tutuyoruz

.

 İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, İsrail'in 26 Ekim'deki saldırısına yanıt hakkını saklı tuttuklarını ancak Lübnan ile İsrail arasında varılan ateşkes anlaşmasını da değerlendirdiklerini açıkladı.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı 10'uncu Küresel Forumu'na katılmak üzere bulunduğu Portekiz'de basına İsrail'e gerçekleştirecekleri olası misilleme saldırısıyla ilgili konuştu.

Irakçi, "İran, İsrail'in geçen ay düzenlediği hava saldırılarına misilleme hakkına sahiptir ve bu yanıt hakkımızı saklı tutuyoruz. Ancak aynı zamanda Lübnan'daki ateşkes anlaşması gibi bölgedeki diğer gelişmeleri de değerlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Lübnan ile İsrail arasında varılan ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Irakçi, anlaşmanın kalıcı ateşkese yol açmasını umduğunu dile getirdi.

Dünya Haberleri

WSJ duyurdu: ABD İran karşısında zor durumda
Kim Jong Un'dan İran'a açık destek: Onları yok etmek için tek füzemiz yeter
ABD, Kuveyt Büyükelçiliği'ni kapattı
İran'a yeni saldırı dalgası: Tahran'da patlamalar
İran: Hürmüz'den geçme teşebbüsünde bulunan her gemi ateşe verilecek