İran, ABD'yi savaşa müdahil olmaması konusunda uyardı

.

 İran resmi medyasında yer alan haberlere göre, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, ABD'nin İsrail ile İran arasındaki savaşa doğrudan müdahalesine karşı uyardı ve İran'ın "masada gerekli tüm seçeneklere sahip olduğunu" söyledi.

Resmi medyaya göre Kazım Garibabadi, "ABD, İsrail'i desteklemek için aktif olarak müdahalede bulunmak isterse, İran'ın saldırganlara bir ders vermek ve kendini savunmak için araçlarını kullanmaktan başka seçeneği kalmayacak... Askeri karar vericilerimiz masada gerekli tüm seçeneklere sahip" dedi.

Garibabadi, "ABD'ye tavsiyemiz, İsrail'in saldırganlığını durdurmak istemiyorlarsa en azından kenarda durmaları" ifadelerini kullandı.

Çatışmalar nasıl başladı?

İsrail, 13 Haziran'da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 24 kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Dünya Haberleri

Haydut ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneyi daha vurdu
ABD'nin ticari ham petrol stokları 8 milyon varil azaldı
Haydut Trump Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak
İran savaşı ABD ordusunu felç etti
ABD’den İran’a Yeni Yaptırım Kararı