İran: ABD, Müzakere Konusunda Ciddi Deği

.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD Başkanı Donald Trump’ın “müzakereye açık olduğu” yönündeki açıklamalarına ilişkin, “ABD, müzakere konusunda gerekli ciddiyete sahip değil.” dedi.

Bekayi, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtladı.

Bekayi, “ABD, müzakere konusunda gerekli ciddiyete sahip değildir. Ya müzakereyi doğru anlamamaktadır ya da davranışlarının mahiyeti dikte etmekten başka bir anlama gelmemektedir.” dedi.

İranlı Sözcü, ABD’nin bu yaklaşımında ısrar ettiği müddetçe, anlamlı bir müzakerenin gerçekleşmeyeceğini kaydetti.

ABD Başkanı Trump, 18 Kasım’da Beyaz Saray’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı görüşmesinde, “İran bir anlaşma yapmak istiyor. Bence bunu çok istiyorlar. Ben tamamen açığım, onlarla görüşüyoruz ve süreci başlattık. İran ile bir anlaşma yapmak güzel olur… Bence bunu çok istiyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Dünya Haberleri

Suudi Arabistan, Netanyahu'nun Husilere karşı müdahale teklifini reddetti
Panama’da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
BM: Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 139 kişi hayatını kaybetti
Güney Kore: Kuzey Kore, Doğu Denizi yönüne balistik füzeler fırlattı
Panama'da depremin ardından 'acil durum' ilanı