İran: ABD ile mesaj alışverişi ve arabuluculuk girişimleri sürüyor

.

İran İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ali Zeynivend, ABD ile İran arasında yürütülen dolaylı görüşmeler kapsamında mesaj alışverişi ve arabuluculuk girişimlerinin sürdüğünü açıkladı.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre Zeynivend, Tahran'da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İran'ın müzakere heyetine güven duyduklarını belirten Zeynivend, önümüzdeki süreçte İran ile ABD arasındaki dolaylı görüşmelere yeni arabulucu ülkelerin de dahil olabileceğini söyledi.

"Mesaj alışverişi ve arabuluculuk girişimleri devam ediyor. Diplomasi durmaz" diyen Zeynivend, savaş alanındaki gelişmelerin diplomasiyi desteklediğini, diplomasinin de elde edilen kazanımları güçlendirdiğini ifade etti. Zeynivend, diplomasinin hiçbir koşulda durdurulamayacağını vurguladı.

Pakistan teması

 İran İçişleri Bakanı İskender Mumini de dün, Tahran ile Washington arasında arabuluculuk yapan ülkelerden Pakistan'ı ziyaret etti. Mumini, İslamabad'da Başbakan Şahbaz Şerif ile bir araya geldi.

İRAN Haberleri

Tahran'dan Washington'a mesaj: 'Taleplerimiz karşılanmadan boğaz açılmaz'
İran: Hürmüz Boğazı’nda iki gemi mayına çarptı
Hamaney'den komutanlara 'sınır tanımayın' talimatı
İran'dan Kanada Başbakanı'na tepki: Körfez'deki üç adanın tarihi BAE'den daha eski
İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı