İmamoğlu hakkındaki 'bilirkişi' iddianamesi kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep edilen 'Bilirkişi' iddianamesi İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İmamoğlu, 12 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, bir bilirkişiye yönelik sözleri sebebiyle 4 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle hazırlanan iddianame, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

DHA'da yer alan habere göre Ekrem İmamoğlu, 12 Haziran’da hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 27 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında, bazı soruşturmalar ile kamu davalarında görevli bilirkişilerden birini, soruşturma şüphelileri lehine sonuç doğuracak karar verilmesi amacıyla, alenen hedef gösterdiği iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamda, ‘Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs’ suçlamasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talebiyle hazırlanan iddianame, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ekrem İmamoğlu, 12 Haziran’da hakim karşısına çıkacak.

Güncel Haberleri

Belediyeler artık şirket kuramayacak!
İstinaf mahkemesi itirazları reddetti
"Türkiye ve Fransa cezaevi doluluğunda ilk sırada"
İmralı heyeti pazar günü Öcalan'ı ziyaret edecek
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi gözaltında