Hollanda Savunma Bakanı: Kürdistan Bölgesi teröre karşı mücadelede kilit ortağımız

.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Neçirvan Barzani, bugün başkent Erbil'de Hollandalı Bakan Ruben Brekelmans ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkan Yardımcısı Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail'in de katıldığı görüşmede, Hollanda'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile özellikle savunma ve askeri eğitim alanlarındaki ilişkileri ele alındı.

İki taraf, Peşmerge güçleri, Irak ordusu ve Hollanda güçleri arasında koordinasyonun sürdürülmesinin önemini vurguladı.

Irak ve bölgedeki siyasi ve güvenlik durumu ile Kürdistan Bölgesi'nin istikrarın güçlendirilmesindeki rolünün ele alındığı görüşmede, Peşmerge Bakanlığındaki reform çabalarına ve Peşmergelerin yeniden birleşmesi konusuna değinildi.

Neçirvan Barzani, Hollanda'ya DAİŞ'e karşı mücadelede Peşmerge güçlerine verdiği sürekli destek nedeniyle teşekkür etti ve Hollanda güçlerinin Peşmergenin yeteneklerinin güçlendirilmesindeki rolüne övgüde bulundu.

Hollanda Savunma Bakanı Brekelmans ise ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın güvenlik ve istikrarını destekleme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, Kürdistan Bölgesi'nin terörle mücadelede ve bölgesel güvenliğin sağlanmasında kilit bir ortak olduğunu söyledi.

Her iki taraf da iş birliğinin önemi, Ezidilerin durumu ve evlerine dönüşü konusunda mutabık kaldı. Taraflar aryıca başta Suriye'deki değişimler ve sonuçları olmak üzere bölgedeki son gelişmeler ile diğer birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

KÜRDİSTAN Haberleri

Kerkük’te sel felaketi: Köprü yıkıldı, 10 köy mahsur kaldı
Kürt siyasetçi Berhem Salih, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri oldu
Kürdistan Bölgesi'nde şiddetli yağışlar: Can kaybı 4’e yükseldi
Barzani Yardım Vakfından Çemçemal’daki sel mağdurlarına yardım
DSG’den Şam’a: Rojava’ya yönelik kışkırtmaya izin vermeyiz