Hollanda: Kürdistan Bölgesi'ne desteğimizi sürdüreceğiz

.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi Dilawer Ajgeyi, Hollanda Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. 

Dilawer Ajgeyi, 25 Ocak 2025 Cumartesi günü, beraberindeki heyetle Hollanda Dışişleri Bakanlığını ziyaret ederek, Bakanlıktan yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Temsilcisi Ajgeyi, Kürdistan, Irak ve bölgedeki son gelişmeleri, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin politika ve görüşleri Hollanda Dışişleri Bakanlığı yetkililerine sundu. 

Dilawer Ajgeyi, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bölgede istikrar ve güvenliğin yeniden sağlanmasını desteklediğini de sözlerine ekledi.

Suriye meselesi ile Suriye'deki Kürt halkının ve ülkedeki diğer toplulukların haklarını garanti altına almak amacıyla Kürt partilerini yakınlaştırmada Başkan Barzani ile Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin rolü de görüşüldü. 

Görüşmede ayrıca, Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan Bölgesi’nin maaş sorununu çözme çabaları, Kürdistan petrolünün ihracatı ve Irak Anayasası'nın 140. maddesi konuları ayrıntılı olarak ele alındı.

Hollanda Dışişleri Baknalığı yetkilileri ise Kürdistan Bölgesi Hükümetinin istikrar ile güvenliği sağlama ve Kürt partilerini birbirine yakınlaştırma yönündeki çabalarını överken, Hollanda'nın DAİŞ'e karşı mücadelede Kürdistan Bölgesi'ni desteklemeye ve Peşmerge Bakanlığı ile ekonomik alanlarda reformu desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

KÜRDİSTAN Haberleri

Başbakan Barzani: Bağdat'a her ay 120 milyar dinar ödenmesinin yasal dayanağı yok
Rusya Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesi Moskova yönetimi nezdinde özel bir konuma sahip
Kürdistan Bölgesi'nde boğulma vakaları: 9 Haziran'dan bu yana 11 kişi can verdi
ENKS Sözcüsü Yusuf: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var
Bağdat, Kürdistan Bölgesi’ndeki petrol sahalarına hava savunma sistemi kuracak