Hamas'tan “Öfke Cuması” Çağrısı

.

Hamas ve 'Gazze'deki Soykırımı Durdurmak için Uluslararası Kampanya' grubu, Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'da devam eden saldırılarını kınamak için dünya halklarını düzenlenecek 'Öfke Cuması' eylemlerine katılmaya çağırdı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Arap ve İslam ümmetimizin halklarını ve özgür dünya halklarını, 'Filistin ve Lübnan'a Yönelik Saldırıları Durdurma Cuması' için seferber olmaya ve (eylemlere) katılmaya çağırıyoruz. Yaşananlara karşı ayağa kalkıp öfkelenmek her özgür insanın görevidir" ifadeleri kullanıldı.

Dünyanın özgür halklarının ve Filistin davasını destekleyenlerin, etkin faaliyetlerini ve gösterilerini sürdürmeye ve 'Filistin ve Lübnan'a Yönelik Saldırıları Durdurma Cuması' gösterilerine katılmaya çağrıldığı açıklamada, İsrail'i kınamaları, suçlarını ortaya çıkarmak için çalışmaları ve hükümetlere İsrail ile ilişkilerini kesmeleri için baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

Dünya Haberleri

Araştırma: İngiliz medyası Gazze soykırımını aklamaya çalışıyor
Siyonist İsrail’den Küresel Sumud Filosu’na Saldırı
Orta Doğu'daki savaşın AB'ye enerji faturası 27 milyar euroyu aştı
BAE, OPEC'ten ayrıldı: Petrol piyasasında dengeler değişiyor
Ateşkes umudu zayıfladı, petrol fiyatları yeniden yükseliyor