Hamas'tan Kitlesel Protesto Çağrısı

.

Hamas, Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği soykırımın durdurulması için 3 gün boyunca geniş çaplı protesto ve etkinlik düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, katil İsrail'in Gazze'de işlediği katliamların dozunu artırdığı, yerleşim yerleri, barınaklar, çadırlar ve hastaneleri hedef aldığı, bazı aileleri nüfus kayıtlarından tamamen sildiği belirtildi.

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistin halkının iradesini kırmak için abluka ve açlığı silah olarak kullandığı aktarılan açıklamada, dünyanın da bu "savaş suçlarına" dur demekten aciz olduğu ifade edildi.

Arap ve İslam ülkelerinin yanı sıra dünyanın özgür insanlarına seslenilen açıklamada, 16-17-18 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek geniş kapsamlı protesto ve etkinliklerle İsrail'e baskı yapılması istendi.

Dünya Haberleri

Putin'den Kiev'i ele geçirme talimatı
ABD ve İran Doha'da görüşecek mi?
Haydut Trump: İran'la yarın Doha'da görüşeceğiz
Almanya’da gençlik tesisine saldırı: Beş ölü, çok sayıda yaralı
Venezuela’da 46 bin kişi kayıp