HAMAS'tan İsrail'in İsmail Haniye Suikastı İddialarına Tepki

.

Hamas, Siyonist rejimin Şehit İsmail Haniye’nin suikastının detaylarına ilişkin yayımladığı iddialara karşılık olarak bir açıklama yaptı ve bu iddiaların tamamen yalan olduğunu belirtti.

Hamas, Siyonistlerin İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunduğu sırada, resmi konutunda odasında bir bombanın patlayarak suikasta uğradığına dair iddialarının tamamen asılsız olduğunu ifade etti. 

HAMAS, Şehit İsmail Haniye’nin suikastının, HAMAS özel güvenlik birimleri ve İran İslam Cumhuriyeti’nin güvenlik kurumları arasında yapılan ortak bir araştırma sonucunda, 7,5 kilogram patlayıcı taşıyan bir güdümlü füze ile gerçekleştirildiğini ve doğrudan telefonunun hedef alındığını belirtti.

Açıklamada ayrıca, bugün işgalci rejimin ileri sürdüğü ve yaydığı iddiaların, bu rejimin İran İslam Cumhuriyeti’nin egemenliğini ihlal ederek işlediği suçtan dikkatleri saptırmak amacıyla yapılan yararsız bir girişim olduğu vurgulandı.

Daha önce, Siyonist rejimin 12. kanalı, Şehit Haniye’nin kişisel yastığına yerleştirilen bir bomba ile suikasta uğradığına dair bir haber yayımlanmıştı.

Dünya Haberleri

Moskova’da bombalı saldırı: Rus general hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail kabinesinden Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimine onay
ABD Adalet Bakanlığı: Epstein dosyalarındaki Trump'a ait tüm materyaller yayınlanacak
FBI notları ve sansürlü belgeler gün yüzüne çıktı: 'Epstein, 14 yaşındayken beni Trump'ın evine götürdü'
ABD, BAE ve Tel Aviv’in Gazze’nin Doğal Gaz Kaynaklarını Yağmalama Planı