Hamas’tan Ateşkes Açıklaması

Hamas, Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sona erdirecek bir anlaşmaya varmak için olumlu ve esnek bir tutum sergilediğini belirtti.

Hamas, Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sona erdirecek bir anlaşmaya varmak için olumlu ve esnek bir tutum sergilediğini belirtirken, Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun müzakerelerin önüne engeller çıkardığı belirtildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, anlaşmaya varılmasını kolaylaştırmak amacıyla çaba sarf edildiği kaydedildi.

Açıklamada, soykırımcı Netanyahu'nun ise müzakerelerin önüne daha fazla engel koyduğu, Filistin halkına yönelik saldırılarını ve işlediği suçları tırmandırdığı, anlaşmaya varma çabalarını başarısızlığa uğratmak için Filistinlileri zorla yerinden etme girişimlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Hamas, arabulucuları "Netanyahu'nun oyunlarına ve suçlarına son vermek için müdahale etmeye" çağırırken, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletlere "yasal ve insani sorumluluklarını üstlenmeleri ve soykırım suçunun durdurulması için baskı yapmaları" çağrısında bulundu.

Açıklamada, "İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarını artırması ve on binlerce Filistinlinin acımasız bombardımanın gölgesinde zorla yerlerinden edilmesi, uluslararası yasalara ve anlaşmalara meydan okuyan soykırım savaşını devam ettirmektir" ifadeleri kullanıldı.

Dünya Haberleri

Kürdistan Diasporası’ndan Avrupa’daki gerilim ve kargaşaya ilişkin açıklama
Siyonist terör çetesi, Birleşik Krallık'a karşı Falkland kartını oynadı
İngiltere'de hükümetten halka çağrı: "3 günlük gıda ve su stoklayın"
ABD Orta Doğu'daki diplomatlarını 'tahliye' ediyor
ABD'nin 1 trilyon doları aşan faiz faturası bütçeyi zorluyor