Hamas: "Yeni şartlar öne sürülmezse anlaşma mümkün"

Hamas, Doha'da gerçekleştirilen ateşkes görüşmeleri hakkında, "Ateşkes ve esir takası anlaşmasına varılması, işgalcinin yeni şartlar öne sürmemesiyle mümkün olacak" açıklamasını yaptı

Hamas, Katar'da bugün ateşkes için ciddi ve olumlu görüşmelerin gerçekleştiğini,Siyonist teröristlerin yeni şartları öne sürmekten vazgeçmesi durumunda anlaşmaya varılabileceğini açıkladı. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Katar'ın başkenti Doha'da ciddi ve olumlu görüşmelerin gerçekleştiği belirtildi. Doha'daki görüşmelerin arabulucu ülkeler Katar ve Mısır'ın himayesinde gerçekleştiği aktarılan açıklamada, "Ateşkes ve esir takası anlaşmasına varılması, işgalcinin yeni şartlar öne sürmemesiyle mümkün olacak" ifadeleri kullanıldı.

Hamas ile siyonist işgalciler arasında Kasım 2023'te karşılıklı esir takası yapılmış ve Gazze Şeridi'nde geçici ateşkese varılmıştı. işgalciler, yaklaşık bir hafta süren ateşkesin ardından Gazze'ye saldırılarına yeniden başlamıştı. Hamas'ın elinde yaklaşık 100 siyonist esirin olduğu belirtiliyor.

AA

Dünya Haberleri

Aramco'dan 2 petrol sahasında üretimi kısma kararı
SIPRI raporu: Avrupa’nın silah ithalatı son 5 yılda yüzde 210 arttı
Putin, İran’ın yeni lideri Mücteba Hamaney’i tebrik etti
Petrol Fiyatları Kontrolden Çıktı
Rusya: Amerika ile Savaşta İran’ı Destekliyoruz