Hamas, ABD'nin Gazze için ateşkes teklifini kabul etti

Hamas, ABD Özel Temsilcisi Witkoff'un Gazze için ateşkes teklifini kabul etti. Hamaslı yetkililer, ABD'nin garantörlüğü altında kalıcı ateşkes için müzakerelerin süreceğini bildirdi.

Hamas, ABD Özel Temsilcisi Witkoff'un Gazze için ateşkes teklifini kabul ettiğini duyurdu.

Hamaslı yetkililer, ABD'nin garantörlüğü altında kalıcı ateşkes için müzakerelerin süreceğini bildirdi.

Anlaşma 70 günlük bir ateşkesi ve iki grup halinde 10 rehinenin salıverilmesini içeriyor. Kaynak, "Teklif, 70 günlük ateşkes ve Gazze Şeridi'nden kısmi çekilme karşılığında Hamas tarafından iki grup halinde tutulan on canlı siyonist terörist rehinenin serbest bırakılmasını içeriyor" dedi.

Teklif ayrıca İsrail'in aralarında uzun süreli hapis cezaları çeken yüzlercesinin de bulunduğu bir dizi Filistinli mahkûmu serbest bırakmasını öngörüyor.

Dünya Haberleri

BM: İsrail, Gazze'de insani yardımları kısıtlamaya devam ediyor
Trump: İran'la müzakereler devam edecek ama ateşkes sona erdi
Venezuela'da deprem felaketinde can kaybı 4 bini aştı
Zelenski: Yakında ABD'den Patriot füzelerini alacağız
İspanya’da orman yangını: En az 11 kişi hayatını kaybetti