Hamaney: Netanyahu idam edilmeli

Hamaney, "İsrailli liderler için tutuklama emri değil idam cezası çıkarılmalı" dedi.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Netanyahu ve eski savunma bakanı Yoav Gallant hakkında çıkarılan tutuklama kararına ilk tepkisini verdi. Hamaney, "İsrailli liderler için tutuklama emri değil idam cezası çıkarılmalı" dedi.

Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) perşembe günü, mahkemenin başsavcısı Karim Khan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında insanlığa karşı suç işledikleri şüphesiyle tutuklama emri çıkarılması talebini kabul eden bir karar yayınlamıştı.

 İsrailli yetkililer hakkında ilk kez uluslararası tutuklama emri çıkarılıyor ve bu emir ilk kez demokratik uluslar topluluğunun bir parçası olarak kabul edilen bir ülkenin yetkililerine karşı çıkarılıyor.

Dünya Haberleri

BM'den Kerkük'teki bayrak gerginliğine ilişkin açıklama: 'Kapsayıcılığı teşvik ediyoruz’
CENTCOM: Son 6 ayda Suriye’de IŞİD’e karşı 80 operasyon düzenlendi
Netanyahu ve Sisi’den Rekor Anlaşma
Lavrov’dan ABD’nin Venezüella Planına Tepki
Avrupa Parlamentosu onayladı: Rusya'dan gaz ithalatı duruyor