Güney Kore ordusu Hürmüz Boğazı'na askeri güç konuşlandırmaya hazırlanıyor

.

 Güney Kore ordusunun Hürmüz Boğazı'na askeri güç göndermek üzere somut hazırlıklar yürüttüğü bildirildi.

Avustralya merkezli yayın kuruluşu SBS'ye konuşan bir Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi, "Hürmüz Boğazı'na deniz kuvvetleri sevk etmek için somut hazırlıklar yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Raporda, hazırlık aşamasındaki askeri konuşlandırmanın; P-8 deniz devriye uçakları, patlayıcı madde imha ekibi ve bir lojistik destek gemisini içerdiği kaydedildi.

Güney Kore hükümeti daha önce, Hürmüz Boğazı'na yönelik olası bir konuşlandırmanın ancak ABD ile İran arasındaki savaş durumunun sona ermesinin ardından gündeme geleceğini belirtmişti.

Söz konusu hazırlıkların, ABD'nin kısa bir süre önce Güney Kore ile gerçekleştirdiği ortak askeri tatbikatın çapını küçültmesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a karşı hamlelere katılmayı reddeden Seul yönetimini açıkça eleştirmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

SBS'ye demeç veren üst düzey bir askeri yetkili ise sürece ilişkin olarak, "Ana limanlar ve operasyonel üslerle ilgili müzakerelerin de ilgili ülkelerle yürütüldüğünü anlıyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu askeri gücün bölgeye sevk edilebilmesi için Ulusal Güvenlik Konseyi'nin kararı, Bakanlar Kurulu'nun onayı ve Ulusal Meclis'in izni gerekiyor.

Dünya Haberleri

Li Nepalê bîlanço gelekî giran e lê hêvî jî zindî ne
Petrol çalma girişimi felaketle sonuçlandı: 43 ölü
Paşinyan: Rusya Ermenistan'dan çekilirse buna itiraz etmeyiz
Mısır'da katliam gibi kaza: 16 ölü, 28 yaralı
Japonya’da kayıp dişleri yeniden çıkarmayı hedefleyen ilaç: İmplant devri kapanıyor mu?