Güney Afrika'dan İsrail Hakkında Ek Tedbir Talebi

Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanı'nda Siyonist İsrail'e karşı açılan soykırım davasında acilen ek tedbir alınmasını istedi. Ayrıca, daha önce verilen tedbir kararlarının gözden geçirilmesi talep edildi.

Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanı'nın daha önce aldığı tedbir kararlarının Gazze'deki değişen koşullar karşısında yetersiz kaldığını belirtti.

Siyonist İsrail'e karşı açılan soykırım davasında öngörülen geçici tedbirlerin gözden geçirilmesi istendi.

Güney Afrika, ek tedbirlerin belirlenmesi için de Mahkemeye acil bir talepte bulundu. Talepte ayrıca, “İsrail'in Refah'a saldırısıyla ortaya çıkan durumun, Gazze'deki Filistin halkının haklarına onarılamaz zararlar vereceği” vurgulandı.

Dünya Haberleri

Trump'tan İran'a yeni tehdit: Her şeyi iki günde yerle bir edebiliriz
Reuters Şi'nin Trump'a çektiği restleri sıraladı
Trump'ın hemen ardından Putin de Çin'e gidiyor
Japonya'da 6.7 büyüklüğünde deprem
Terörist Netanyahu'nun gizli Abu Dabi ziyareti ortalığı karıştırdı