"Görevlerinden affını istemiş"

Fon hırsızlığında adı geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 'tüm görevlerinden affını' istediğini duyurdu

Sermaye piyasalarında yaşanan fon hırsızlığına ilişkin tartışmalar sürerken YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın nisan ayında Özata Denizcilik'ten aldığı 63 milyon liralık hisseyi, fon skandalı patlak vermeden kısa süre önce 1.3 milyar liraya sattığını iddia etti. YENİ Partili Emre, Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın da 99 milyon 687 bin liralık hisse alımı yaptığını ve satışların ardından 826 milyon lira çektiğini öne sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, gündeme gelen hisse alım satımı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

'SÜRECİN SELAMET İÇİNDE TAMAMLANMASINI ÖNEMSİYORUM'

Görevinden affını istediğini duyuran Kaya'nın açıklaması şöyle:

"Son günlerde meydana gelen ve kamuoyunu meşgul eden bir meseleyle ilgili olarak bugün şahsım hakkında birtakım iddia ve değerlendirmeler gündeme getirilmiştir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde söz konusu meseleye ilişkin ortaya koyduğu açık ve kararlı iradeyle, kim olursa olsun iddiaların tüm yönleriyle araştırılması ve sürecin titizlikle yürütülmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Ben de bu yaklaşımın gereği olarak, ortaya atılan iddiaların hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmasını ve yürütülecek sürecin sağlıklı ve selamet içerisinde tamamlanmasını son derece önemsiyorum.

'TÜM GÖREVLERİMDEN AFFIMI İSTEDİM'

Siyasette taşıdığımız sorumluluğun yalnızca hukuki sorumlulukla sınırlı olmadığına inanıyorum.

Milletimize karşı üstlendiğimiz görev, gerektiğinde siyasi ve vicdani sorumluluk almayı da gerektirir.

Bu nedenle, şahsımla ilgili iddiaların açıklığa kavuşturulacağı bir süreçte bulunduğum makamın herhangi bir tartışmaya konu edilmemesi; yürütülecek inceleme ve soruşturmanın hiçbir gölge altında kalmadan, bağımsız ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi adına siyasi sorumluluk almayı gerekli görüyorum.

Bu anlayışla, sürecin selameti ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulabilmesi amacıyla yürütmekte olduğum tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim. Kamuoyuna saygıyla arz ederim."

Güncel Haberleri

"Üç faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı"
Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel gözaltına alındı
Bakırhan: İkinci aşamada taleplerimizi konuşacağız
Özata'dan istifa eden isim Bakan Yardımcısı’nın damadı çıktı
"Görevden Af talebi Kabul Edildi"