Gazze'de ateşkesin ilk gününde 552 yardım tırı bölgeye giriş yaptı

Katil İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana soykırım yaptığı Gazze Şeridi'ne ateşkesin ilk gününde 552 yardım tırı giriş yaptı.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Pazar sabahından beri 552 yardım tırı Gazze Şeridi'nin sınırından giriş yaptı. Bunların 242'si Gazze'nin kuzeyine geçti." ifadeleri kullanıldı.

Yardım tırlarında yakıt, sağlık malzemesi ve temel gıda ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyvelerin de bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, Gazze'nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere daha fazla insani yardımın bölgeye ulaştırılması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Ateşkesin ilk aşamasında, günde 600 tır insani yardımın Gazze'ye girmesi, anlaşmanın yürürlüğe girmesinden 7 gün sonra ise Refah Sınır Kapısı'nın açılması öngörülüyor.

Dünya Haberleri

İran, Çin ve Rusya askeri tatbikat yapacak
Trump: İran'la ilgili planlarımızı Ortadoğu’daki müttefiklerimize bildirmek doğru değil
Maden faciası: En az 226 işçi hayatını kaybetti
Venezuela’da "genel bir af yasası" çıkarılacağını açıklandı
Küba: ABD’nin Politikası Uluslararası Barışa Tehdit