Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Mazlum Abdi ile görüştü

.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Bakan Jean-Noël Barrot’un Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Bakan Jean-Noël Barrot’un Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. Açıklamada, Suriye Geçici Hükümeti ile DSG arasında Paris'te müzakerelerin başlayacağı belirtildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Suriye Dışişleri Bakanı ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ile yapılan görüşmelerin ardından bugün Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot, DSG Genel Komutanı General Mazlum Abdi ile çeşitli konuları ele aldı" denildi.

Bakanlığın açıklamasında, "10 Mart anlaşmasının uygulanması amacıyla yakın gelecekte Paris'te Suriye Geçici Hükümeti ile Demokratik Suriye Güçleri arasında müzakerelerin yürütüleceği teyit edildi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Fransa Dışişleri Bakanı’nın, ülkesinin Suriye'nin birleştirilmesi için diyalog yoluyla barışçıl bir çözümü, Kuzeydoğu Suriye halkının siyasi geçiş sürecine entegre edilmesini ve Kürt halkının haklarının garanti altına alınmasını desteklediğini yinelediği kaydedildi.

nerinaaazad

Dünya Haberleri

Berlin'de "Gazze'de soykırımı durdurun" çağrısıyla barış gösterisi yapıldı
Polonya ve Romanya, Rus İHA tehdidi üzerine savaş uçaklarını havalandırdı
Rusya Ukrayna'nın en büyük petrol rafinesini hedef aldı
Soykırımcı İsrail, Gazze’de UNRWA Okullarını Bombaladı
Trump, Katar Başbakanı ile New York’ta buluştu