Fırat’ın doğusunda çatışmalar durdu

Fırat’ın doğusunda üç gün süren çatışmaların ardından Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar durdu.

Kobani’nin batısında, Fırat Nehri üzerinde inşa edilen Tişrin Barajı ve çevresinde DSG ile SMO arasında 10 Aralık’ta başlayan şiddetli çatışmalar dün akşam itibariyle durdu.

SMO, Menbic’ten sonra Tişrin Barajı ve Qereqozak Köprüsünü kontrol etmek için saldırı başlatmış, DSG’nin karşılık vermesi ile çatışmalar yaşanmıştı.

Rûdaw’a konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Başkanı Rami Abdulrahman, DSG’nin son üç gün içerisinde bütün saldırıları püskürttüğünü kaydederek, “Tişrin Teşrin Barajı'nda DSG ile muhalif gruplar arasındaki çatışma durdu. Baraj, DSG’nin kontrolünde kaldı” dedi.

Rami Abdulrahman, "Perşembe günü Amerikan güçleri çatışmayı durdurmak amacıyla bölgeye gitti" diye ekledi.

Açıklamaya göre 12 Aralık Perşembe günü Şam saatiyle 17:00’de başlayan ateşkes 16 Aralık Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Menbic ile Kobani arasında bulunan Tişrin Barajı Fırat’ın doğusundaki bölgelerin su ve elektrik kaynağının büyük bölümünü sağlıyor.

(Rudaw)

KÜRDİSTAN Haberleri

Şam ile Kürt Heyeti Arasındaki Görüşmeler Sonuçsuz Kaldı
ENKS: Kürt Meselesinin Görmezden Gelinmesi Barışı Tehdit Ediyor
Irak Basını: Milisler Kürdistan Petrol Anlaşmasını Engelliyor
Kürdistan Hükümeti'nden Başkan Barzani'nin Cizre ziyareti tartışmalarına ilişkin açıklama
Koalisyon ve DSG'den ortak askeri tatbikat