Fidan’dan Şeybani’ye telefon: ‘Suriye’de sükunet için katkı vermeye hazırız’

.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Esad Hasan Şeybani'ye, Türkiye'nin ülkedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve sükunetin sağlanmasına katkı vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Fidan'ın Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile telefonda görüştüğünü aktardı.

Görüşmede, Suriye'nin güneyindeki durum ele alındı.

AA’ya göre Fidan, “Türkiye'nin gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayarak, bir an önce sükunetin sağlanmasını arzu ettiklerini ve bu yönde katkı vermeye hazır olduklarını” belirtti.

Fidan, Şeybani'ye Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine olan desteğini vurguladı.

İsrail'in olaylara müdahalesinin kabul edilemez olduğunun altını çizen Fidan, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümetinin bölgesel istikrara ve Suriye halkının geleceğine tehdit oluşturan eylemlere son vermesi gerektiğini ifade etti.

Güncel Haberleri

Mahmut Arıkan: Türkiye bu kirli denklemin parçası olmamalı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: Süreç İran’daki savaştan etkilenmeyecek
12. Yargı Paketi yolda: Çocukların karıştığı suçlar için yeni düzenleme geliyor
İran: Türkiye topraklarına füze atılmadı
İmralı Heyeti: Barış için adalete ihtiyaç var