ENKS: Şara’nın Washington ziyareti Suriye’de yeni dönemin başlangıcı

ENKS Sözcüsü Faysal Yusuf, geçiş sürecinin başarısının ancak Kürtlerin anayasal haklarını güvence altına alan demokratik ve adem-i merkeziyetçi bir sistemle mümkün olacağını söyledi.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Sözcüsü Faysal Yusuf, Suriye Geçiş Dönemi Başkanı Ahmed Şara’nın Washington temaslarının, “uluslararası toplumun geçiş sürecine açık desteğinin güçlü bir göstergesi” olduğunu belirtti. Yusuf’a göre ziyaret, hem ABD’nin yeni döneme yaklaşımını ortaya koydu hem de Suriye’nin gelecekte nasıl bir devlet modeline yöneleceğine dair kritik işaretler verdi.

Yusuf, ABD’den gelen açıklamaların Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) yeniden yapılandırılacak devlet mekanizmasına entegrasyonuna vurgu yapmasının, “ülkenin demokratik ve adem-i merkeziyetçi bir yönetime doğru evrildiğini” gösterdiğini söyledi.

ENKS, geçiş sürecinin başarıya ulaşabilmesi için Kürtlerin anayasal haklarının güvence altına alınması, adem-i merkeziyetçi bir devlet modelinin benimsenmesi ve tüm bileşenlerin eşit vatandaşlık temelinde sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Yusuf, Suriye’nin geleceğini şekillendirecek bu aşamanın “fırsat penceresi” olduğunu ifade ederek, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir çözümün ancak demokratik ve çoğulcu bir yönetim anlayışıyla mümkün olacağını sözlerine ekledi.

nerinaazad

KÜRDİSTAN Haberleri

Kerkük seçim sonuçları: Kürtler oylarını artırdı ancak sandalye kaybetti
KDP’nin desteklediği 5 kota adayı parlamentoya girmeyi garantiledi
Mazlum Abdi, Beyaz Saray Görüşmesini Değerlendirdi
Başkan Barzani'den Irak seçimlerine ilişkin açıklama
DSG’den üç isim Suriye Savunma Bakanlığı’nda görevlendirilecek