ENKS: Başkan Barzani'nin temsilcisinin Rojava ziyareti tarihidir

ENKS Sözcüsü Faysal Yusuf, Başkan Mesud Barzani'nin Rojava İşlerinden Sorumlu Temsilcisi Hamid Derbendi’nin Rojava’daki görüşmelerinde Kürtlerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi çağrısında bulunduğunu söyledi.

Başkan Barzani'nin Rojava İşlerinden Sorumlu Temsilcisi Derbendi, 13 Ocak 2024 Pazartesi günü(dün), Haseke’de Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile bir araya gelmesinin ardından Qamişlo’ya geçerek, ENKS Genel Başkanı Muhammed İsmail ile görüşmüştü. 

Söz konusu görüşmelere ilişkin Kurdistan24’e değerlendirmelerde bulunan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Sözcüsü Faysal Yusuf, “Başkan Barzani'nin mesajının sonuçları önümüzdeki günlerde belli olacak. DSG ile görüşmeyi planlıyoruz.” dedi. 

Başbakan Barzani’nin Temsilcisi Derbendi’nin Rojava ziyaretini tarihi olarak nitelendiren Faysal Yusuf, şu ifadeleri kullandı: 

“Suriye Kürt Ulusal Konseyi olarak Başkan Barzani'nin birlik mesajını memnuniyetle karşılıyoruz. Onun inancına, güvenine, umuduna layık olmak ve halkımızın hizmetinde olmak istiyoruz.”

KÜRDİSTAN Haberleri

BM: Kobani'deki yağma iddialarını inceliyoruz
Neçirvan Barzani: Kürt yazarlar her daim ulusal ve vatani kimliği koruyan sağlam bir mevzi olmuştur
Kürdistan Bölgesi’nden Rojava’ya 27 TIR’lık gıda yardımı
Başkan Barzani ve ABD Temsilcisi Barrack, Suriye’deki Durumu Görüştü
Mesrur Barzani: Kürtler de Arap, Fars ve Türkler ile aynı haklara sahip olmalı