ENAG, temmuz ayı enflasyonunu açıkladı

Bağımsız akademisyen ve ekonomistlerden oluşan ENAG, temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. E-TÜFE’ye göre aylık enflasyon yüzde 3,75 arttı, yıllık artış ise yüzde 65,15 olarak gerçekleşti. Gözler TÜİK’in saat 10.00’da açıklayacağı resmi enfl

Bağımsız ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Temmuz 2025 dönemine ait güncel enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaştı.

ENAG’ın kendi hesaplamalarına göre, temmuz ayında Enflasyon Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) bir önceki aya kıyasla yüzde 3,75 oranında arttı. Böylece son 12 aylık dönemdeki kümülatif enflasyon oranı yüzde 65,15 olarak hesaplandı.

ENAG’ın paylaştığı verilere göre, bir önceki ay olan haziranda aylık enflasyon artışı yüzde 3,05 olarak gerçekleşmişti. Yıllık enflasyon ise o dönemde yüzde 68,68 seviyesine ulaşmıştı.

EKONOMİ Haberleri

Şimşek’ten 2026 mesajı: Enflasyon yüzde 20’nin altına inecek, alım gücü artacak
Asgari ücrette ikinci toplantı bugün
Benzine yarından itibaren bir indirim daha geliyor
Benzine indirim geldi
Şimşek 'üçüncü evre başlıyor' diyerek tarih verdi: 2027'de enflasyon tek hanede olacak