DSG’den Minbiç’teki patlamaya ilişkin açıklama

Dün akşam saatlerinde Minbiç şehrinin merkezindeki El Seraya yakınlarında bulunan caminin önünde bomba yüklü bir araç patladı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Minbiç'te bombalı araçla yapılan saldırıyı kınayarak olayla ilgisi olmadığını duyurdu.

Dün akşam saatlerinde Minbiç şehrinin merkezindeki El Seraya yakınlarında bulunan caminin önünde bomba yüklü bir araç patladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre olayda maddi hasar meydana geldi.

 Can kaybı yaşanmayan olayda henüz patlamanın sorumluluğunu üstlenen olmadı. Ancak Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO), saldırıdan DSG’yi sorumlu tuttu.

Öte yandan DSG’ye bağlı Minbiç Askeri Konseyi’nden yapılan açıklamada, "Dün gece Minbiç'te gerçekleşen terör saldırısını kınıyoruz. Güçlerimizin saldırı ile herhangi bir şekilde bağlantısı yoktur” denildi.

SMO için "insanları öldüren, mallarını yağmalayan ve sindiren Türk paralı askerleri” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, Minbiç sakinlerine de "patlamanın gerçek faillerini bulma konusunda yardım” çağrısında bulunuldu.

KÜRDİSTAN Haberleri

Mesrur Barzani: İşçiler her türlü sömürüden uzak kalmalı
Kürdistan Bölgesi’nde 850 binden fazla mülteci yaşıyor
Irak'tan Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırılarda zarar görenlere tazminat
Neçirvan Barzani ile İran Dışişleri Bakanı Erakçi arasında görüşme
Napalm bombalarıyla vurulmuştu: Qeladize saldırısının üzerinden 52 yıl geçti